Nosebedience, neuswerk training

Wat is nosebedience

Nosebedience is een nieuwe hondensport in Nederland. Het is een combinatie van neuswerk (nosework) en gehoorzaamheid (obedience). Deze training is mogelijk voor alle hondenleeftijden van pubers tot en met senioren.

De basis van het neuswerk is detectie. Er wordt gewerkt met specifieke geuren, waar jij als begeleider samen met jouw hond mee aan de slag gaat.

Uiteindelijk zet je je hond aan het werk voor het vinden van een specifieke geur in kleine voertuigen, een auto, een muurwerk. De gehoorzaamheids- training bestaat uit het leren van de apport, hindernis nemen, vooruitsturen, volgen.

Je leert hoe je ook thuis aan de slag kan om jouw hond naast het gewone wandelen andere uitdagingen te geven.

Lessen

De lessen geef ik op individuele basis en duren 30 minuten. De training is behoorlijk intensief voor de hond. Naast de lessen zal er ‘huiswerk’ meegegeven worden. Er is mogelijkheid tot het behalen van certificaten. Zie hiervoor de link naar de Nederlandse Detectiebond. De lessen worden gegeven in de vorm van een strippenkaart van 5 of 10 lessen. Een losse les, of proefles, is natuurlijk ook een mogelijkheid.

De lessen vinden plaats in overleg op loopafstand van uw huis of bij Landgoed Ockenburg op vrijdag ochtenden, zaterdag ochtenden of  in de avonduren door de week.