Over mij

Wie ben ik

Samen met mijn hond Tony

Als kynologisch instructeur geef ik les op een gerenommeerde hondenschool in Den Haag en bied ik privétrainingen gehoorzaam-heid en neuswerk (nosebedience) trainingen aan in Den Haag en de regio Westland.

Sinds mijn jeugd heb ik een passie voor honden. Omdat ik ongeveer 20 jaar in het buitenland heb gewoond en gewerkt, heb ik redelijk wat ervaring met buitenlandse (straat)honden. De afgelopen 4  jaar heb ik met mijn eigen buitenlandse honden speur-, detectie- en nosebedience-trainingen gevolgd. Zij kregen er meer zelfvertrouwen door en het verstevigde onze band door samen te werken. De honden met verschillende achtergronden werden stabiele honden in de dagelijkse omgang.

Naast de Kynologisch Instructeur opleiding bij de Gaus Academie en Nosebedience Instructeur bij de Speur en detectiebond heb ik de training ‘rescues in 3 stappen’ en het seminar ‘pubers en hormonen’ van Sam Turner gevolgd. Ik werk volgens het principe van positieve beloning (force free) en sta geregistreerd bij de SPPD.

Honden uit een buitenlandse kennel of van straat, honden uit een asiel, honden van een goede fokker hebben een allemaal een andere basis en daarmee passen zij niet altijd direct in een reguliere honden-groepstraining. Hierop pas ik de trainingen en specifieke handvatten aan, uitgaande van het individu, zowel de hond als de eigenaar.

Yvonne